logo.png

Levitaatiohyrrä

29,90 €

Varastotilanne
5 kpl hyllyssä
Toimitusaika
1-2 arkipäivää
1 kpl

Kukapa meistä ei olisi pienenä leikkinyt hyrrällä. Iän kartuttua ihminen monesti kaipaa lisää haasteita ja juuri siksi hyrrällä leikkiminen jää sikseen (Lähde: Mulletoi.comin työntekijöiden keskustelupaneeli aiheesta: miksi emme enää leiki hyrrällä?). Luonnollisesti moni meistä haluaisi vielä leikkiä hyrrällä, mutta ei sitä tee, koska ei saa siitä tarpeeksi kiksejä. Vai ei saa hyrrästä kiksejä? Mulletoi.comin oli puututtava tilanteeseen ja tuloksena on Levitaatiohyrrä.

Hyrrän toimintaperiaatetta meidän ei varmaan tarvitse selventää, mutta voisimme valaista hieman levitaation mielenkiintoista maailmaa.

Tässä tapauksessa tarkoitamme levitaatiolla sitä, että hyrrä pyörii ja keinahtelee ilmassa pari kolme minuuttia noin viiden senttimetrin korkeudella alustasta. Hyrrä ei kosketa mihinkään toiseen esineeseen, eikä mitään ulkopuolista energiaa, kuten sähköä, syötetä laitteeseen. 150 vuotta kestomagneettien levitaatiota pidettiin mahdottomana. Englantilainen tiedemies Samuel Earnshaw julkaisi vuonna 1842 artikkelin, jossa hän matemaattisesti todisti, ettei stabiilia levitaatiota tultaisi koskaan saamaan aikaan tavallisilla kestomagneeteilla. Taisi kaavat mennä kaverilla sekaisin, sillä toisin kävi. Amerikkalainen keksijä Roy Harrigan ei tiennyt mitään Earnshawin teoreemasta. Hän oli nuoruudessaan joskus miettinyt kestomagneettien levitaatiota ja teki myöhemmin tuhansia kokeita magneeteilla. Vihdoin vuonna 1983 hän onnistui saamaan pyörivät kestomagneetit levitoimaan ja sai keksinnölleen myös patentin. Nyt patenttia on hyödynnetty ja markkinoille on tuotu peruspulliaisille sopiva levitaatiohyrrä.

Hyrrän voi saada pyörimään ilmassa jopa yli kaksi minuuttia, mutta tämä tosin vaatii hyvää hyrrän säätöä. Hyrrää ei ole helppo saada pyörimään ilmassa pitkään. Pitkään pyöriminen vaati pyörittäjältä hermoja ja kärsivällisyyttä. Ideana on se, että hyrrä laitetaan ensiksi pyörimään valkoiselle alustalevylle ja sen jälkeen se jätetään leijumaan sinisen alustan päälle. Hyrrän mukana tulee 'painolevyjä', joita lisäämällä tai poistamalla voit säätää hyrrän tasapainoa.

Tuoteinfo

  • Koko: 12 x 12 cm
  • Paketin mukana tulee: alusta, vaaituskiilat 2 kpl, levitaatiohyrrä, tasapainotusrenkaat 10 kpl ja nostolevy
Ostajan edut
Aina nopea 1-3 arkipäivän toimitus.
Yli 300.000 tyytyväistä asiakasta
Ilmainen toimitus kaikkiin yli 50 euron ostoksiin
10 € lahjakorttikoodi lisäksi mukaan yli 100 € ostoksiin

Asiakkaiden suusta