logo.png

Ekonappi sähkönsäästin

12,90 €

Varastotilanne
3 kpl hyllyssä
Toimitusaika
1-2 arkipäivää
1 kpl

Nyt on aika alkaa säästämään sähköä. Jääkaapista, hellasta tai tietokoneesta on vaikea luopua. Miten sitten käytännössä sähköä voisi säästää? Parhaiten se onnistuu siten, että ei pidä sähkösyöppölaitteita päällä kun niitä ei tarvitse. Juuri tähän perustuukin tämä sähkösäästäjänappi eli Ekonappi.

Huumorimieliset teknillisen korkeakoulun opiskelijat (teekkarit) esittivät aikoinaan sensaatiomaisen hälytysnapin. Laite oli peltilaatikko, jonka yksi sivu oli lasinen. Laatikon sisällä oli tuikitavallinen nappi. Laatikon lasisivun yläreunassa luki: 'Hätätilanteessa, riko lasi ja paina nappia'.

Ekonapissa ei ole kysymys vastaavanlaisesta napista, vaan Mulletoi.comin Ekonappi todellakin vaikuttaa sähkönkulutukseen. Ekonappi kytketään tietokoneen USB-porttiin. Kun se on kytkettynä siihen syttyy valo, joka hehkuu houkuttelevasti. Ekonappia painettaessa tietokone ja sen näyttö menevät 'stand by' -tilaan, jolloin sähkönkulutus pienenee voimakkaasti. Kuinka paljon tämä 'voimakkaasti' sitten on? Keskivertotietokoneella se tarkoittaa jopa 135 kilon hiilidioksidipäästöjen vähenemistä ja jopa kymmenien eurojen sähkölaskusäästöä vuodessa. Tietokoneen saa käynnistettyä ekomoodista painamalla jotain näppäintä.

Ei Ekonapilla ehkä säästetä jääkarhujen joutumista vedenvaraan, mutta ainakin se muistuttaa juuri sinua laittamaan virran pois tietokoneesta kun vaikka puhut puhelimessa. Jostain se säästäminen pitää aloittaa.

Tuoteinfo

  • Koko: 5 cm
  • Valmistettu kierrätetystä muovista
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 2000/XP/Vista
  • Ei toimi Macissä
  • Ei tarvitse ajureita

Asiakkaiden suusta